מזקקת גלנמורנג'י, השוכנת בצפון ההיילנדס של סקוטלנד ופועלת משנת 1843, מתגאה בדודי הזיקוק הגבוהים ביותר בסקוטלנד, בגובה כולל של כ־8 מטרים, כאשר צוואר הדוד מתנשא לכ־5.14 מטרים, המקביל לגובה של ג'ירפה בוגרת. גובה זה מעניק לוויסקי של גלנמורנג'י קלילות, פירותיות וטעמים נפלאים במיוחד.
Finishing What Others Hadn’t Even Started
גלנמורנג'י הייתה חלוצה בתחום היישון המשני (Cask Finishing) בתעשיית הוויסקי. לאחר יישון ראשוני בחביות אקס-ברבן, הוויסקי מועבר לתקופה נוספת במגוון חביות מיוחדות ומובחרות במיוחד:
Lasanta מתיישן בחביות שרי אולורוסו, המעניקות לו ניחוחות חמימים של קינמון ותווים אגוזיים.
Quinta Ruban מקבל נגיעות עשירות של שוקולד מריר ונענע מחביות פורט.
Nectar d'Or מציג ארומות של פטיסרי צרפתי, עם רמזים לדבש, וקליפות הדרים, בזכות גימור בחביות של יינות קינוח שונים ויוקרתיים.
A Whisky Inspired by Coffee – and Crafted with Care
ההשראה לסיגנט נולדה מכוס קפה. ד"ר ביל לומסדן, המאסטר דילסטלר של גלנמורנג'י, נהנה מקפה Jamaican Blue Mountain ודמיין וויסקי שמעורר תחושות דומות של עומק, חמימות ומרירות מעודנת. כך נולד סיגנט – תזקיק המבוסס על Chocolate Malt, לתת שעורה בקלייה כהה המזכירה קליית פולי אספרסו וקקאו. הוויסקי מתיישן בחביות שנבחרו בקפידה – שילוב של ברבן, שרי ועץ אלון קלוי חדש יוצרים מרקם קטיפתי עם טעמים מורכבים של קקאו מריר, אספרסו איטלקי, קרמל ותבלינים חמים.