במאה ה־17, דום פייר פריניון – נזיר במנזר הוטוויל, ביקש להקשיב לטבע ולתת לו מקום. הוא פיתח שיטות בלנדינג חדשניות, עיצב מחדש את אופן סחיטת הענבים והניח את היסודות לשמפניה כפי שאנחנו מכירים אותה היום. דום פריניון מייצר אך ורק שמפניות וינטג', מבציר יחיד, מכרמים קבועים בלב שמפיין, שמדורגים ברובם כ־Grand Cru וחלקם כ־Premier Cru. אין ערבוב בין שנות בציר, אין יינות רזרב. כל בציר עומד בפני עצמו.
Only When It’s Right
דום פריניון לא נוצר בכל שנה. רק כשמתקיים איזון יוצא דופן בין פרי, רעננות, עומק ומבנה – מתחילים לעבוד. הבלנד מבוסס תמיד על פינו נואר ושרדונה, אך היחסים ביניהם משתנים בהתאם לטרואר ולביטוי של כל בציר. הענבים נבצרים ידנית, נסחטים בעדינות ומותססים בנפרד במכלים קטנים. לאחר מכן, היין עובר תסיסה שנייה בבקבוק ומתיישן על השמרים במשך לא פחות משבע שנים. בבצירים יוצאי דופן באופן מיוחד, היין ממשיך להתפתח ל־Plénitude 2 – ביטוי שני לאותו בציר, יושב היין כחמש־עשרה שנה או יותר על השמרים.פאר היצירה של בית השמפניה.
The Wait Shapes Everything
בדום פריניון הזמן הינו חלק מהחומר. כל שמפניית וינטג' נוצרת מתוך הקשבה לבציר, לטרואר, לקצב של היין. היינן הראשי, ונסן שפירון, לא פועל לפי מתכון – אלא לפי רגע. כל מהדורה היא תוצאה של בחירה מודעת: לעצור, להסתכל, ולחכות לרגע שבו הכל מתכנס. זה לא רק יין – זו פרשנות של בציר, של מקום, ושל מחשבה.